top of page
 • Wat is Dru Yoga?
  Dru Yoga wordt ook wel de " Yoga van het Hart" genoemd. Het Sanskrietwoord Dru verwijst naar een prins (Dhruva) uit de Hindoeïstische mythologie. Hij werd door de god Vishnu vereerd met het eeuwige verblijf op de Poolster. In de Dru Yogales ga je op zoek naar het Dru-punt of wel Stille punt in jezelf Binnen de Dru Yoga wordt er gewerkt met zachte, vloeiend bewegingen op muziek, waarbij de aandacht ligt op het versterken van de hartenergie. Een aantal vloeiende bewegingen samen wordt een sequentie genoemd ofwel EBR, wat staat voor Energy Block Release. Iedere serie heeft zijn eigen uitwerking, soms gericht op krachttoename, soeplesse verbeteren, loslaten van emotie's of verbinding met de aarde vergroten. Zo is er de Aardegroetsequentie, maar ook een zachtere variatie op de bekende Zonnegroetserie. Voor problemen met de rug, kan Dru Yoga erg helend zijn, omdat er met vloeiende rugbewegingen gewerkt wordt. Behalve de sequentie's zijn de mudra's (handhoudingen), positieve affirmaties en visualisaties, een belangrijk onderdeel van de les.
 • Wat is Hatha Yoga?
  Ha betekent in het Sanskriet "zon" en Tha betekent "maan". De vertaling van Yoga is "juk" of verenigen. Hatha Yoga is de vereniging of verbinding tussen uitersten of tegenstellingen binnen in jezelf. Het leren beheersen van je lichaam, gevoel en geest om daarmee de vereniging met je hogere Zelf te bereiken. Alle oefeningen zijn als voorbereiding tot het innerlijk stil zijn en om in aandacht te kunnen mediteren. Tijdens een Hatha Yogales wordt vnl. gewerkt met asana's (dit zijn yogahoudingen), met de adem en ontspanning. Virabhadrasana IV (Krijger IV)
 • Wat is Yoga Nidra?
  Yoga Nidra betekent "de slaap van de yogi's". Tijdens een lange ontspanningsoefening (± half uur), is het lichaam in een diepe slaaptoestand, maar blijft het bewustzijn helder wakker. Hierdoor kunnen lichamelijke en geestelijke spanningen loslaten en blokkades oplossen. Positieve resultaten van Yoga Nidra zijn: beter slapen, meer ontspanning voelen in lichaam en geest, etc. en uiteindelijk een betere gezondheid.
 • Wat is een Mudra?
  Een Mudra kan een gebaar, een bepaalde handhouding of een symbool zijn. Maar ook bepaalde lichaamshoudingen of standen van de ogen kunnen als mudra worden aangeduid. Manipura Mudra
 • Wat betekent "de Yoga Sutra's van Patanjali"?"
  Deze sutra's vormen de basisteksten van de klassieke yoga (Raja Yoga). In de sutra's worden de 8 onderdelen (armen) van de yoga benoemd. Te weten: 1. Yama's: 5 ethische onthoudingen - geweldloosheid - waarheidslievendheid - niet stelen - onthouding (mbt partner, eten, drinken) - begeerteloosheid 2. Niyama's: 5 morele voorschriften - reinheid - tevredenheid - soberheid - introspectie - devotie 3. Asana's: lichaamshoudingen 4. Pranayama: beheersing van de levensenergie (prana), de adem 5. Pratyahara: terugtrekken van de zintuigen 6. Dharana: concentratie 7. Dhyana: meditatie 8. Samadhi: "Verlichting", Zelfverwerkelijking De Yoga Sutra's kunnen de leidraad vormen voor een yogales, maar ook voor het ontwikkelen van je eigen levensfilosofie.
 • Kan iedereen meedoen aan deze yogales?
  In principe kan iedereen meedoen aan mijn yogalessen, omdat je yoga altijd op geleide van je eigen mogelijkheden doet. Tijdens de les wordt gevraagd om goed op je eigen grenzen te letten en altijd te melden, voordat je begint, of je ergens pijn hebt. Mede door mijn achtergrond als fysiotherapeute, kan ik goed inspringen op evt. aanwezige beperkingen. Voordat je een proefles doet, heb je al een praatje met mij gehad om te kijken wat voor soort yoga op dit moment het beste bij je past. Heb je eerst een paar lessen persoonlijke begeleiding nodig vanwege b.v. rug- of ademklachten, dan bespreken we dat. De lessen zijn een afwisseling van actieve en passieve bewegingen, van ontspanning en concentratie. In principe doet de leeftijd er niet toe. Wat vooral belangrijk is, is dat je je op je gemak voelt in de groep en op "De Mossel". Door de kleine groepen en persoonlijke aandacht, waardoor er zo nodig, ook ruimte is voor persoonlijke verhalen, staat deze yogales niet in vergelijking met een sportschoolyogales. Het is vooral belangrijk dat jij kiest, wat bij jou past!
 • Wat trek ik aan en wat neem ik mee voor mijn yogales?
  Tijdens de yogales is het belangrijk dat je gemakkelijk kunt bewegen. Trek dus los zittende kleding aan, neem warme sokken mee, laat je riem, armbanden, horloge etc. thuis of doe het af. Matjes, krukjes en kussens zijn aanwezig. Graag een badlaken, grote hammamdoek of iets dergelijks meenemen, zodat het je hele mat bedekt. Je doek maakt dat je een eigen plekje creëert.
bottom of page