top of page

Natuurcoaching & Yogabegeleiding

De Natuur als Coach

Ben je op zoek naar innerlijke rust en balans?

Sta je voor een moeilijke keuze?

Ben je de controle over je eigen leven kwijt?

Wil je wat anders, maar weet je niet wat?

Heb je het gevoel dat je voor iedereen aan het zorgen bent, behalve voor jezelf?
Ben je graag in de natuur, maar weet je niet hoe je daar de tijd voor moet vinden?

 

Samen met mij ga je op pad in de prachtige natuur van Landgoed Den Treek.

Ik ken het bos en wijs je de weg, zodat jij je tijdens het wandelen kunt ontspannen en 

op je eigen proces kunt richten.

 

We gebruiken de natuur en symbolen uit de natuur om inzicht te krijgen in jouw leven.

We staan aandachtig stil bij wat er nu is, wat er speelt op dit moment en op welke vraag (vragen) je meer inzicht wilt krijgen.

 

Door echt de tijd voor jezelf te nemen, te voelen en te luisteren naar wat er zich binnenin jou afspeelt, komen de antwoorden op jouw vragen als vanzelf.

 

Ik begeleid je daarbij door in stilte te wandelen, te vertragen, ontspannende oefeningen te doen,

met natuurlijke symbolen te werken en help je om de spiegels uit de natuur te vertalen.

Geen lange gesprekken, maar voelen wat je ten diepste wenst.

 

Het natuurcoachingstraject:

 

In 5 sessies van 1,5 tot 2 uur werken we stapsgewijs naar een antwoord op jouw vraag of doel.

Zo nodig kan er na twee maanden een 6e sessie afgesproken worden, om via het maken van een stilleven eens terug te kijken op wat er de afgelopen maanden gebeurd is in jouw leven en of er misschien nieuwe vragen/wensen ontstaan zijn.

 

Het stappenplan:

 

  1. Waar sta ik nu in mijn leven?

 

  2.  Wat is mijn verlangen of doel?

 

  3.  Wat houdt mij tegen ofwel wat is mijn grootste angst?

 

  4.  Wat is mijn draagkracht ofwel wat zijn mijn natuurlijke kwaliteiten?

 

  5.  Hoe maak ik mijn inzichten compleet via een stappenplan?

 

  6.  Wat is er de afgelopen maanden veranderd en hoe sta ik nu in het leven?

 

Tarief: 

 

Per sessie:  €90,00 voor 1,5 - 2 uur coaching.

Ervaringen:

"Afgelopen zomer heeft Marjan mij als natuurcoach door het bos geleid (letterlijk en figuurlijk). Met open mind ben ik aan de eerste sessie begonnen, met open armen werd ik door Marjan ontvangen. Ze weet je hoofd al wandelend snel tot kalmte en de focus naar buiten, te brengen.

Vervolgens lijkt, door middel van aandachtsverplaatsing en enorm veel creativiteit, elke sessie weer een ruis-laag te worden afgepeld, om tot de oorsprong te komen van wat je daadwerkelijk nodig hebt. Zo onwetend en ratelend als ik erin stapte, zo helder en rustig kwam ik uit elke sessie. De conclusie was een aantal concrete stappen, die ik daadwerkelijk uitgevoerd heb en geleid heeft tot wezenlijke veranderingen."

                                                                                                     Cézanne

"De natuurcoaching sessies met Marjan heb ik als zeer intens en verrijkend ervaren. Ik ben met een bepaalde vraag naar haar toegegaan, maar al gelijk tijdens de eerste sessie  bleek onder de oppervlakte een veel diepere vraag te schuilen.

De tweede sessie was confronterend, maar maakte al snel duidelijk wat ik eigenlijk wil in mijn leven. De verdieping kwam in de laatste drie sessies, waardoor het een mooi afgerond geheel werd en ik met veel handvaten de zomervakantie in ben gegaan!

Wat ik heel mooi vond aan de sessies,  was dat het soms emotioneel was, confronterend of dat ik bang was voor wat zou komen, maar Marjan zorgde er altijd voor dat ik opgelucht en met een positieve kijk weer naar huis ging. Een aanrader!"

                                                                                                    Marieke

"Even weg uit de dagelijkse routine. Een moment om om alles even achter je te laten en je zintuigen open te zetten om de niet-dagelijkse vragen te gaan beantwoorden.

Dat is hoe ik de natuurcoaching sessies van Marjan ervaren heb. Doordat ik regelmatig hardlopend of fietsend in het bos te vinden ben, weet ik hoe fijn het is om 'buiten' te zijn. Door tijdens de sessies contact te maken met de natuur (ook fysiek) wordt het makkelijker je vragen of situaties te gaan 'verbeelden'. Dat heeft mij de ruimte gegeven om in 6 afgebakende sessies mijn wens te formuleren, te visualiseren en te vertalen naar een 'plan van aanpak' om meer vanuit mijn kracht het leiderschap van mijn bedrijf in te vullen. De reflectie van Marjan en het bieden van structuur heeft ervoor gezorgd dat, ondanks dat het om de gevoelskant gaat, we in concrete stappen per sessie steeds dichter bij het doel kwamen. Het heeft mij veel duidelijkheid gebracht."

                                                                                                   Helco, eigenaar

                                                                          33 tweewielers & Bikeshop Amersfoort 

IMG_8602_edited_edited.jpg


Yogabegeleiding

 

De yogabegeleiding kan helpen om een ander gevoel in je lichaam te krijgen en bijvoorbeeld pijnklachten te verminderen, door te werken met de adem, door ontspanningsoefeningen te doen en door zachte yogaseries (Energy Block Release series) uit te voeren.

Door inzicht te krijgen in het functioneren van je lichaam en geest ( mind) en deze te verbinden door het doen van oefeningen, kan de energie door je lichaam weer gaan stromen.

Hierdoor zullen vele functies in je lichaam verbeteren, waardoor je je meer ontspannen voelt, beter gaat ademen en vaak ook beter gaat slapen.

 

Dus…….voel je je vaak gespannen?

Heb je moeite met ademen of zucht je veel omdat je het gevoel hebt dat je niet door kunt doorademen?

Wordt het je soms te veel door alles wat je moet doen en begint je lichaam te protesteren?

Heb je regelmatig lichamelijke pijn of klachten en weet je niet waar je moet beginnen om je weer prettig in je lichaam te voelen?

Of heb je moeite met in- of doorslapen en voel je je altijd moe?

 

De yogabegeleiding is een 1 op 1 begeleiding en vindt plaats op de deel van onze boerderij. Bij mooi weer kan de sessie buiten plaats vinden eventueel gecombineerd met een wandelsessie.

In de eerste sessie bespreken we samen waar je tegen aan loopt, wat je klachten zijn en starten we, afhankelijk van de bevindingen,  met adem-, ontspannings- of houdingsoefeningen, eventueel aangevuld met Dru Yogaserie’s.

In het geval dat er tijdens de begeleiding een duidelijke vraag of probleem naar boven komt, waar helderheid (inzicht in) over verkregen moet worden, kan er eventueel een natuurcoachingstraject aan gekoppeld worden.

 

Tarief:

Per sessie: €75,00 voor 1,5 - 2 uur begeleiding.

Gemiddeld zijn er 5 sessies nodig om een duidelijk beeld van de klachten te hebben en verbetering te voelen. 

Eventueel is er na de begeleidingssessies de mogelijkheid om in te stromen in één van de yogagroepen.

 

Heb je het gevoel dat  natuurcoaching of yogabegeleiding jou verder zou kunnen helpen en zou je het zelf willen ervaren óf wil je meer informatie, stuur dan een mail of bel mij.

bottom of page